Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2022
Vizualizari: 302
Comentează add

Medicii de familie sunt cei care atrag atenţia asupra creşterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, cei mai afectaţi fiind copiii, dar şi vârstincii.

Val de viroze specifice sezonului rece

radiojurnal

      Foto: Arhivă RRA

Pe lângă infectările din ce în ce mai multe cu noul virus corona, medicii atrag atenţia că a apărut şi un val de viroze specifice sezonului rece.
 
Cei mai afectaţi sunt copiii şi persoanele în vârstă. Doctorii de familie spun că numărul acestor cazuri a crescut îngrijorător, în special din cauza întâlnirilor din zilele de sărbători şi a fluctuaţiilor de temperatură.
 
Oamenii sunt sfătuiţi să se consulte cu specialiştii, înainte de a urma un tratament.
 
Medicii de familie sunt cei care atrag atenţia asupra creşterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri, cei mai afectaţi fiind copiii, dar şi vârstincii.
 
Virozele respiratorii şi alte afecţiuni de sezon sunt tot mai des întâlnite în această perioadă cu fluctuaţii mari de temperatură.
 
Autorităţile medicale se tem că situaţia se va înrăutăţi, mai ales că a început şi şcoala pentru o parte dintre elevi.
 
Populaţia este îndemnată să apeleze la medicul de familie încă de la primele simptome ale bolii şi să evite tratamentele nautorizate.
 
Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că numai în ultimele zile sute de persoane au ajuns la medic din cauza virozelor şi a altor boli, întâlnite mai ales în sezonul rece.
 

Etichete virozemedici de familiesalaj(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live