Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

3 Martie 2015
Vizualizari: 1319
Comentează add

14 elevi de clasa a IX-a şi a X-a, provenind, majoritatea, din acelaşi liceu din Hunedoara, s-au intoxicat cu „etnobotanice”, prezentând stări comatoase şi tahicardii.

Val de intoxicări cu "etnobotanice" în Hunedoara

dorin-corpade-hunedoara

Foto: Arhivă.

Un val de intoxicări fără precedent în judeţul Hunedoara s-a înregistrat în a doua jumătate a lunii februarie într- o singură localitate. 

În intervalul respectiv, 14 elevi de clasa a IX-a şi a X-a, provenind, majoritatea,  din acelaşi liceu din municipiul Hunedoara, s-au intoxicat cu „etnobotanice”, prezentând stări comatoase şi tahicardii cu un potenţial de pericol ridicat. 
 
La spital, aceştia au mărturisit că au fumat un soi de ţigări pe care şi le-ar fi cumpărat de pe stradă. 
 
Medicii de la urgenţa hunedoreană au sesizat poliţia, reprezentanţii IPJ Hunedoara transmiţând aceste sesizări Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, organismul abilitat să facă cercetări în asemenea cauze.                                      
 
După cum precizează purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr Cecilia Birău, această situaţie este alarmantă comparativ cu statisticile altor ani. 
 
Spre exemplu, în 2014, în întregul an s-au înregistrat la nivelul judeţului doar 10 cazuri de intoxicaţii cu substanţe cu efecte psihoactive, faţă de 14 în doar 15 zile. 

Etichete Ştiri VestHunedoaraelevispital„etnobotanice”stări comatoasetahicardiiServiciului de Combatere a Crimei Organizate şi AntidrogCecilia Birău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live