Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Iunie 2022
Vizualizari: 636
Comentează add

Val de caniculă în sudul Europei.

Val de caniculă în sudul Europei

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Mai multe țări din sudul Europei se confruntă cu un val de caniculă.

În Spania, valul de caniculă și vântul puternic au provocat incendii de vegetație în provincia Navara de Nord, unde aproximativ o mie de rezidenți din 12 state au fost obligați să-și părăsească locuințele.

Brigăzi de pompieri încercau să potolească flăcările.

Un val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade va lovi și Grecia începând de la jumătatea acestei săptămâni și va dura cel puțin până duminică.

Serviciile de pompieri au avertizat că riscurile de izbucnire a unor incendii de pădure vor crește în perioada următoare.


Reporter: Elena Postelnicu - ”Meteorologii anunță că urmează câteva zile foarte fierbinți în Italia. S-a declarat cod roșu de caniculă pentru zece orașe din Peninsulă, printre care Torino, Bolzano și Bologna, unde se vor înregistra temperaturi de aproape 37 de grade. Cele mai fierbinți zile ar putea fi miercuri și joi, cu 38 de grade Celsius la Roma și cu 40 de grade la Fogia, Materra, Catanzaro, Taranto și în insulele Sicilia și Sardinia. Italia suferă în prezent și din cauza secetei. În mai multe localități din regiunile Lombardia și Piemonte apa potabilă a fost deja raționalizată, în vreme ce de la 6:00 dimineața până la miezul nopţii cetățenii nu au voie să ude livezile și grădinile sau să-şi spele mașinile, riscând amenzi cuprinse între 25 și 500 de euro.”


Etichete canicula

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live