Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 236
Comentează add

Profesorii cu vârsta de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani, doze de la Pfizer.

Vaccinarea cadrelor didactice din judeţul Bacău

radiojurnal

 Foto: facebook/Ro Vaccinare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 februarie, ora 13:36:09) - "Reporterii actualităţii" - Realizator: Mihaela Ştefan - A început vaccinarea prioritară a cadrelor didactice din judeţul Bacău.
 
Profesorii cu vârstă de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani, doze de la Pfizer.
 
Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser, iar vaccinarea profesorilor ar trebui să dureze între 7 şi 10 zile.
 
Deocamdată, însă, procentajul celor care s-au înscris este destul de mic. Mai multe, însă, ne spune Gabriel Pop.
Reporter: Gabriel Pop - În ciuda faptului că mai multe centre de vaccinare se situează în afara municipiului Bacău, cadrele didactice şi personalul auxiliar se prezintă conform programării orare.
Camelia Şucaie: Au fost în prima zi veniţi astăzi mult mai mult, chiar s-a transmis o listă cu cadrele didactice şi nu numai, şi auxiliari. Sunt programaţi, vin 10-12 pe oră, este în afara Bacăului, dar lumea se descurcă, este şi o linie de autobuz care circulă pe aici. Probabil că mai vin cu taxiul, cu maşini personale, cu angajaţi de la anumite firme care vin împreună cu maşini, deci luumea se descurcă şi se vaccinează.
 
Reporter: Cum se simt oamenii? Au fost ceva probleme?
Camelia Şucaie: Nicio problemă. Sunt foarte bine, nu acuză nimic. Aşa, mai întrebăm noi, dar nu, foarte multe efecte după vaccin nu sunt.
Reporter: Oamenii ridică, cumva obiecţii, că vaccinul este AstraZeneca?
Camelia Şucaie: Nu. Noi îi anunţăm de la început, ştiu cu ce se vaccinează, scrie şi pe foaie. Nu sunt obiecţii. Pentru asta, practic, sunt programaţi aici, ştiu că vin la vaccinul AstraZeneca.
Reporter: Oamenii vin cu încredere la centrele de vaccinare. Cum a fost? Nu v-a fost teamă?
-: Nu. Puţine emoţii. N-am nicio reacţie adversă, n-am nimic.
Reporter: Aţi venit, ca să zic aşa, de bună voie, sau aţi fost trimis de şcoală?
-: Am fost programat.
Reporter: De şcoală?
-: Da.
-: Sunt consilier şcolar şi am venit să fac vaccinul.
Reporter: Şi l-aţi făcut?
-: Da.
Reporter: Cum a fost?
-: Foarte simplu, câţiva paşi, rapizi, nu a durut aproape deloc, dar am dorit să-l fac şi am fost programată de către secretariatul şcolii.
Reporter: Până la acest moment, DSP Bacău a primit o listă cu 1.020 de profesori pentru vaccinare. În total, la nivelul judeţului, sunt peste 6.500 de cadre didactice.
 
(PH)
 

Etichete vaccinareprofesoriBacau(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live