Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

7 August 2021
Vizualizari: 570
Comentează add

Pe plaja din Vama Veche funcționează un punct de vaccinare anti-COVID-19, unde imunizarea se face, fără programare, cu vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson.

Vaccinare la Vama Veche

sorin-cealera-constanta

Centru de vaccinare pe plaja din Vama Veche. Foto: Sorin Cealera

Pe plaja din Vama Veche funcționează un punct de vaccinare anti-COVID-19, unde imunizarea se face, fără programare, cu vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson.

Ca să-i convingă pe români să se vaccineze, însuși coordonatorul Campaniei Naționale, Valeriu Gheorghiță, a vizitat aseară centrul și chiar a vaccinat primele persoane care au dorit să se imunizează împotriva virusului SARS-CoV-2.

Interesul este, însă, destul de scăzut în rândul turiștilor.

În vârf de sezon estival, turiștii aflați la mare, dar și constănțenii se pot vaccina între orele 18 și 24, la centrul deschis într-unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe litoral - plaja din Vama Veche. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, doctorul Valeriu Gheorghiță, a răspuns invitației DSP Constanța și chiar a vaccinat câțiva localnici veniți din Mangalia.

- Știam că domnul Gheorghiță e aici și...

Valeriu Gheorghiță: Dar eu cred că ați venit, totuși, să vă vaccinați oricum.

- Da, da, oricum trebuie să mă vaccinez... cu lucrul meu, ce am eu, și nu am avut timp.

Reporter: Turiștii vaccinați sau nu au apreciat deschiderea centrului în Vamă.

- M-am bucurat să văd așa ceva în Vama Veche. Acum sper să nu fie pustiu, să-l populeze tinerii veniți în Vamă la distracție.

Reporter: V-ați vaccinat?

- Nu și nu știu dacă o să mă vaccinez, n-am avut până acum și am contact cu oamenii. Dar este normal, ar trebui să se vaccineze, depinde cum va evolua. Dacă se mai vine și valul trei, și cinci, și șapte...

Valeriu Gheorghiță: Este foarte important să înțelegem beneficiile vaccinării și să alegem să ne vaccinăm acum, altfel, persoanele care sunt neimunizate, care nu au istoric de trecere prin boală, care nu s-au vaccinat au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi în perioada următoare, când estimăm că vom avea o transmitere comunitară crescută și, în mod deosebit, aceasta fiind legată de varianta Delta. Ne aflăm astăzi aici tocmai pentru a fi alături de oameni, pentru a înțelege că ori de câte ori suntem în concedii, în vacanță, este bine să respectăm măsurile de prevenție. Principala soluție pentru controlul pandemiei, și acum, și pe termen mediu și lung, rămânea vaccinarea.

Centrul de vaccinare se află la punctul SMURD din Vama Veche, unde imunizarea se face, fără programare, cu vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson.

 

Etichete Vama VechevaccinareValeriu Gheorghiță(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live