Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

24 Septembrie 2019
Vizualizari: 728
Comentează add

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, propune un proiect-pilot de compensare a vaccinului antigripal pentru copiii cu vârste între 6 luni şi 5 ani.

Vaccin antigripal compensat pentru copiii cu vârste de până la 5 ani

adriana-turea

 Foto: Agerpres.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, propune un proiect-pilot de compensare a vaccinului antigripal pentru copiii cu vârste între 6 luni şi 5 ani. El a explicat că aceştia fac parte dintr-o categorie vulnerabilă pentru care există recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de protejare prin vaccinare.

În prezent, copiii din România beneficiază gratuit de vaccinurile din Programul Naţional de

"Există un document, un soi de Cartă albă, un studiu care a fost făcut pentru creșterea accesibilității legate de vaccinare. Bineînțeles, doar părinții care doresc să își vaccineze copiii cuprinşi în acest interval de vârstă. Pentru că e una dintre categoriile recomandate de OMS şi eventual să facem un grup de lucru mixt, minister - casă - asociații de pacienți și bineînțeles organizații profesionale, ca să putem să venim cu un răspuns și cu o soluție şi pentru alte vaccinuri, nu numai pentru vaccinul gripal, care sigur e un vaccin particular", spune Alexandru Rafila.

La nivel global, infecţia gripală afectează în fiecare an între 5% şi 10% dintre adulţi şi până la 30% dintre copii, provocând circa 650.000 de decese în fiecare an.


Etichete Alexandru Rafilavaccinsănătatemedicină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live