Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

19 Iunie 2019
Vizualizari: 449
Comentează add

V. Dăncilă: Franţa, al cincilea investitor străin în ţara noastră

andrei-serban

Investiţiile franceze în România sunt dovada că ţara noastră este un loc propice pentru mediul de afaceri, a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, la Forumul Economic Franco-Român de la Bucureşti.

Şefa guvernului a amintit că Franţa este al cincilea investitor străin în ţara noastră, iar cele peste 3.000 de întreprinderi franceze generează aproximativ 120.000 de locuri de muncă. Andrei Şerban relatează.


Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a susținut în fața oamenilor de afaceri din România și Franța că țara noastră a înregistrat o creștere economică estimată la 5,5% din PIB, în condițiile redresării sectorului serviciilor și al investițiilor.

Premierul a mai arătat că în următorii doi ani creșterea economică se va baza îndeosebi pe investiții în sectoarele de economie care vor dezvolta producție autohtonă. 'Executivul va susține investițiile', a subliniat Viorica Dăncilă.


Viorica Dăncilă: Numai pentru anul 2019 am prevăzut în buget peste 10 miliarde de euro pentru investiții publice, îndeosebi pentru infrastructură, educație, sănătate. Avem o abordare complexă a dezvoltării investițiilor și apelăm la toate sursele de finanțare disponibile: fonduri bugetare, fonduri europene și parteneriat public-privat, în paralel cu stimularea investițiilor private.


Reporter: Preşedintele Camerei franceze de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, François Coste, a arătat că parteneriatul economic dintre cele două ţări a a contribuit la creșterea competitivității și la dezvoltarea celor două state. François Coste a mai arătat că firmele franceze au creat în țara noastră 125.000 de locuri de muncă noi.


François Coste: Numeroasele companii cu capital francez au găsit în România o sursă de creștere pe o piață europeană nesaturată. În schimb, companiile franceze au adus României capital. Franţa este a treia sursă de capital străin, prin achizițiile lor, prin acordurile de producție. Prin "joint venture", investitori francezi au contribuit la dezvoltarea companiei lor cu capitala autohtonă.


Reporter: Forumul economic româno-francez de la București este gazda mai multor ateliere și conferințe care analizează tendințele actuale și premisele de creare de valoare adăugată în viitor


Etichete Franţainvestitor străinguvernforumul economic franco romanbucurestiviorica dancilaparteneriatFrançois Coste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live