Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2018
Vizualizari: 579
Comentează add

Primul ministru Viorca Dăncilă a mai transmis că va ţine cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislaţia naţională să fie în acord cu reglementările europene.

USR solicită premierului să nu emită OUG de modificare a codurilor penale

radiojurnal

 Preşedintele USR, Dan Barna.         Foto: Arhivă.

USR a cerut premierului Viorica Dăncilă şi ministrului justiţiei, Tudorel Toader, să nu emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor Penal şi de Procedură Penală. Ambele coduri trebuie dezbătute în Parlament, spune USR.

"Ar crea în România o criză socială fără precedent care ar acoperi cu totul perspectiva preluării preşedinţiei. O ordonanţă de urgenţă noi considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj, care pe toată durata preşedinţiei ar fi permanent adusă în discuţie. Am transmis aceste puncte de vedere direct doamnei Dăncilă, i-am înmânat şi un material realizat de colegii mei pe chestiuni legate de justiţie şi de oportunitate şi am solicitat, de fapt, ca pentru cele 6 luni de preşedinţie, Guvernul să nu emită ordonanţe şi să închidă acest subiect al justiţiei din punct de vedere al guvernului", a declarat pre;edintele USR, Dan Barna.

Într-un comunicat de la Guvern, premierul Viorica Dăncilă a apreciat deschiderea la dialog a USR şi discuţia constructivă care a avut loc, în contextul în care România va prelua şi exercita preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie.

În ce priveşte Codurile Penale, în comunicat se precizează că, la discuţii, Tudorel Toader a subliniat faptul că la Ministerul Justiţiei este în lucru un proiect de act normativ, care are în vedere punerea în acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi transpunerea unor directive europene, pentru care România riscă procedura de infringement.

Primul ministru Viorca Dăncilă a mai transmis că va ţine cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislaţia naţională să fie în acord cu reglementările europene şi cu Constituţia României.


Etichete Viorica DăncilăTudorel ToaderUSRcodpenalprocedurăOUGordonanţăDan Barna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live