Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2020
Vizualizari: 194
Comentează add

Cele mai mari riscuri se înregistrează pentru segmentul low-cost, iar impactul va fi resimțit atât de industria aerospațială, cât și de alte industrii.

Următoarele luni sunt critice pentru companiile aeriene

florin-lepadatu

    Foto: Arhivă.

Următoarele şase până la 12 luni vor fi critice pentru companiile aeriene de transport și producție de aeronave pentru a-şi pregăti recuperarea după criza generată de pandemia COVID-19, care a dus la cea mai mare contracție din istoria acestui sector, estimează raportul global al PriceWaterhouseCoopers.
 
Reporterul nostru, Iulian Olescu, a citit acest document care se intitulează "Tendințe în industria aerospațială 2020. Cum își poate reveni sectorul comercial după criza COVID-19".
 
Reporter: Cele mai mari riscuri se înregistrează pentru segmentul low-cost, iar impactul va fi resimțit atât de industria aerospațială, cât și de alte industrii a căror evoluție depinde de călătorii.
 
Totuși, apreciază autorii documentului, riscul poate fi atenuat de avantajul pe care s-a fundamentat creșterea din ultimii ani pe acest segment, cel de a opera curse scurte, care, în actualul context, rămâne important pentru că reduce expunerea pasagerilor la infecție.
 
Analiza indică faptul că transportatorii mari au șanse mai mari să depășească criza, pentru că au sprijinul guvernelor și pot face restructurări în cadrul proceselor de insolvențe.
 
Recuperarea până la nivelul anterior crizei poate dura însă până la trei, patru ani, iar experții PWC consideră că industria aerospațială ar putea face acum schimbările necesare spre eficientizare, astfel, în loc să se concentreze doar pe reduceri, transportatorii, producătorii și furnizorii mari ar trebui să facă investiții în cinci domenii-cheie, și anume: utilizarea tehnologiei pentru a accelera transformarea, stabilizarea lanțului de aprovizionare, eficientizarea forței de muncă, concentrarea pe sustenabilitate în ceea ce privește reducerile emisiilor de dioxid de carbon și accesarea de ajutoare de stat, strâns corelată însă cu măsuri pentru reducerea costurilor și îmbunătățirea performanței operaționale.
 
 

Etichete companii aerieneindustria aerospatiala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live