Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

1 Mai 2018
Vizualizari: 1286
Comentează add

Unul dintre cei opt militari români răniţi ieri in Afganistan a fost evacuat din teatrul de operaţii cu o aeronavă americană în Germania, la spitalul militar american Landsthul.

Unul dintre militarii români răniţi în Afganistan transportat în Germania

radu-dobritoiu

Unul dintre cei opti militari români răniţi ieri în atacul terorist din Afganistan a fost transportat cu o aeronavă specializată la spitalul militar american din Landshtul, Germania. Dintre cei opt militari răniţi acesta are nevoie de tratament la o clinică militară specializată cu un nivel mai mare de intervenţie decât spitalul de campanie din Kandahar.

Spitalul militar american Landsthul oferă servicii specializate de nivel ROL 4, aproape maxim (clasificarea maximă pentru spitalele militare este ROL 5).

Potrivit unui comunicat de presă primit la redacţie de la MApN, plutonierul major Ionescu Marius Valentin, rănit în Afganistan împreună cu alți șapte colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă.

Amintim că militarii români executau în cadrul misiunii NATO din Afganistan o misiune în aria de responsabilitate.

Despre militarul român evacuat în Germania, ministrul apărării naţionale Mihai Fifor scrie pe contul să personal de Facebook că "Starea sa se menține bună, însă sunt necesare evaluări medicale suplimentare, pentru a i se asigura cele mai bune opțiuni de tratament".Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, initial, la spitalul militar din Kandahar.

Ceilalti șapte militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor", răniți și ei în incidentul produs ieri, au fost externați, s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

                                                x x x

 Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniți luni, 30 aprilie, în Afganistan, în jurul orei 9.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Misiunile sunt, în principal, de  asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor NATO în teatrul de operaţii din Afganistan, 29 de militari români şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi. La acest bilanţ se adaugă şi un fost ofiţer român specializat în afaceri politice care acţiona în misiune ONU la Kabul unde a fost decapitat de extremiştii afgani.


Etichete atac terorist Afganistanincident Afganistanopt militari raniti Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live