Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

18 Iunie 2014
Vizualizari: 1226
Comentează add

În România unul din 8 copii merge uneori sau întotdeauna la culcare flămând, în creştere cu 2 procente faţă de 2012, arată studiul “Bunăstarea copilului din mediul rural 2014”.

Unul din opt copii din mediul rural se culcă flămând

marilena-francu

Foto: Arhivă.

Cei mai vulnerabili copii din Romania traiesc la sate, muncesc in loc sa se joace, ajung greu la scoala, se culca uneori flamanzi si se simt marginalizati – arata studiul “Bunastarea copilului din mediul rural 2014”, realizat de organizatia World Vision Romania.

Daniela Buzducea, expert in protectia copilului in cadrul organizatiei, a declarat ca in comunitatile sarace au fost descoperite cazuri de copii cu malnutritie cronica sau acuta.

Conform documentului, unul din 8 copii merge uneori sau intotdeauna la culcare flamand, in crestere cu 2 procente faţă de 2012.

Unul din 5 copii intre 0 si 5 ani nu a fost la medic in ultimul an si aproape jumatate dintre acestia au avut boli respiratorii in ultimul an.

Desi studiul indica o imbunatatire a situatie materiale a gospodariilor din acest mediu, precum si o crestere a numarului celor care au acces la utilitati fata de 2014, Romania continua sa se situeze printre ultimele tari ale Uniunii Europene si mult sub media europeana in aceste privinte, conform rapoartelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Studiul a fost realizat in perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, pe un esantion de 2774 de gospodarii din 6 judete si are o eroare mai mica de 2,5%.

Culegerea datelor a fost realizata prin chestionare pentru adulti, teste pentru copii si focus grupuri, precum si interviuri cu autoritatile locale.


Etichete copiivulnerabilisateWorld Vicion RomaniaBunastarea copilului din mediul rural 2014malnutritieDaniela Buzducea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live