Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 691
Comentează add

Unitățile ruse din Forța de rezervă pentru Belarus se retrag la baze, conform înțelegerii dintre președinții Putin și Lukașenko.

Unitățile ruse din Forța de rezervă pentru Belarus se retrag la baze

alexandru-beleavski-moscova

Belarus. FOTO: commons.wikimedia.org/wiki/File:Un-belarus.png

Unitățile ruse din Forța de rezervă pentru Belarus se retrag la baze, conform înțelegerii dintre președinții Putin și Lukașenko.

În paralel, militari ruși au sosit la locul exercițiilor comune Rusia-Belarus, în vestul acestei țări. Corespondentul nostru la Moscova, Alexandr Beleavski transmite.

Rusia a început astăzi să-şi retragă de la frontiera belarusă Forța de rezervă formată din unități ale Ministerului de Interne și Gărzii naționale înființate recent, la solicitarea liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, pentru a interveni în cazul destabilizării violente a situației din Belarus. Decizia a fost anunțată ieri, la finalul convorbirilor de la Soci, între președinții Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.

Tot astăzi au sosit în Belarus militarii ruși care în următoarele 10 zile vor lua parte la exercițiile comune la granița de vest a acestei țări - este vorba de 300.000 de militari şi 70 de unități de tehnică de luptă. Vladimir Putin a declarat ieri că manevrele au fost planificate de anul trecut și la încheierea acestora, militarii ruşi vor reveni la bazele lor.

În același timp, Aleksandr Lukașenko a legat de aceste exerciții pe cele organizate în paralel de NATO în Lituania, la granița belarusă. Cu ocazia convorbirilor de la Soci, preşedintele Putin l-a reasigurat pe Aleksandr Lukașenko că Rusia îşi va îndeplini toate angajamentele asumate față de Belarus, în cadrul Tratatului unional şi Tratatului de securitate colectivă.


Etichete (ii)belarusretragererusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live