Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Nu se mai ține cont de rata de incidenţă a cazurilor de COVID din localitate și nici de proporția personalului vaccinat. ci de gradul de ocupare a paturilor din spitalele COVID.

Unitățile de învățământ vor începe semestrul al doilea cu prezență fizică

radiojurnal

 

Toate unitățile de învățământ din țară vor începe luni semestrul al doilea cu prezența fizică.

Autoritățile au decis să schimbe regulile de funcționare a școlilor, astfel că de acum nu se mai ține cont de rata de incidenţă a cazurilor de COVID din localitate și nici de proporția personalului vaccinat.

Un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației prevede trecerea în online a grădinițelor, școlilor și liceelor dintr-un județ în funcție de gradul de ocupare a paturilor din spitalele care tratează bolnavii de COVID.

În acest moment niciun județ nu este aproape de pragul de la care se trece în online. O altă modificare vizează suspendarea cursurilor cu prezență fizică într-o clasă sau grupă în cazul confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
 
Anunțul a fost făcut ieri de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă.
 
Sorin Cîmpeanu: Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci, luni toate școlile și toate grădinițele din România din această perspectivă vor putea să funcționeze cu prezența fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în şapte zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.
 
Ziua de referinţă pentru săptămâna următoare va fi cea de joi, iar Direcțiile de Sănătate Publică Județene se vor ocupa de publicarea periodică a situației internărilor din spitalele destinate bolnavilor COVID.
 

Etichete scoligradiniteliceeprezenta fizicacovid-19Sorin Cimpeanu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live