Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

14 August 2020
Vizualizari: 266
Comentează add

Unitatea ATI a fost mutată din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 în zona de vest a țării.

Unitatea mobilă ATI va fi mutată de la Galați la Timișoara

maria-mandita-galati

 Arhivă Foto: Sorin Cealera.

Unitatea mobilă de terapie intensivă, care a stat o lună de zile la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați fără să fie folosită, a fost mutată la Timișoara la Spitalul Clinic Județean de Urgență.
 
Unitatea ATI a fost mutată din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19 în zona de vest a țării - după cum transmite corespondenta Maria Măndiță.
 
Reporter: Având în vedere faptul că la nivelul județului Galați în ultima săptămână numărul de infectării înregistrat este în scădere a fost decisă repartizarea unității către zona de vest a țării.
 
Unitatea mobilă ATI a fost repartizată de IGSU a județul Galați ca urmare a solicitării Spitalului Județean și DSP Galați în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus și a depășirii capacității de internare a pacienților critici în secțiile de terapie intensivă.
 
Unitatea mobilă a fost instalată pe 14 iulie, în curtea Spitalului Județean din Galați, focar activ la acea dată de coronavirus.
 
După trei săptămâni, însă, pe 3 august, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a revenit la Galați pentru a vedea de ce unitatea mobilă încă nu este folosită, deși ea era racordată la toate utilitățile.
 
La acel moment, reprezentanții Spitalului Județean Galați au explicat că pentru funcționarea unității mobile ATI este nevoie de o suplimentare de 30 de cadre medicale, din care 5 medici și 25 de asistenți și personal auxiliar, întrucât medicii ATI din Spitalul Județean deja deservesc trei linii de gardă, respectiv: blocul operator, secție ATI covid și secția ATI non-covid. Totuși,
 
Ministerul Sănătății nu a detașat la Galați decât doi medici rezidenți, iar secția mobilă ATI covid nu s-a deschis.
 
(RS)

Etichete ATIGalatiTimisoara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live