Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

27 August 2020
Vizualizari: 549
Comentează add

Prima unitate de mari arși construită după 20 de ani, dată în folosință la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni".

Unitate de mari arși, inaugurată la spitalul "Bagdasar Arseni"

catalin-radu

Foto; Cătălin Radu.

Prima unitate de mari arși construită după 20 de ani în sectorul 4 al Capitalei a fost dată astăzi în folosință la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni".

Unitatea cuprinde două săli de operație politraumă și chirurgie estetică, există o sală de pansamente, una pentru tratamentul pentru arsurilor, dar și spații de sterilizare.

De asemenea, sunt trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație, și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înainte standarde medicale.

Valoarea investiției totale pentru construirea acestei unități a fost de 7,5 milioane de lei cu TVA, bani proveniți de la bugetul Primăriei sectoruui4. Managerul Spitalului "Bagdasar Arseni", Andi Nodiț, a precizat că și Ministerul Sănătății a contribuit cu fonduri pentru dotarea acestei unități.


Andi Nodiț: Aici mai sunt echipamente și aparatură de la Ministerul Sănătății de peste șase milioane de lei. Această unitate funcțională pentru mari arși se ridică la standardele acceptate în orice spital de profil din Occident.


Reporter: Și șeful Secției de Neurochirugie, Mircea Gorgan, a subliniat că această investiție este un pas important în creșterea actului medical.


Mircea Gorgan: Ne aflăm în sala de operație multidisciplinară dedicată politraumatismelor grave, pacientul, printr-o singură anestezie, să poată suportă 4, 5, 6, la nevoie chiar 10 intervenții chirgicale.


Reporter: Reprezentanții spitalului au precizat că mai sunt de luat unele avize, iar la sfârșitul lunii septembrie aici pot fi primiți primii pacienți cu arsuri grave.


Etichete unitate de mari arșiSpitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni"sector 4neurochirurgie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live