Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

27 Martie 2013
Vizualizari: 1188
Comentează add

Momentul este marcat printr-un concert al Filamornicii "George Enescu" din Bucureşti şi mai multe sesiuni ştiinţifice.

Unirea Basarabiei cu România, marcată la Chişinău

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Foto: Arhivă

De la Unirea Basarabiei cu România se împlinesc 95 de ani.

Un concert extraordinar al Filamornicii "George Enescu" din Bucureşti şi mai multe sesiuni ştiinţifice marchează acest moment la Chişinău, unde este prezent şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David. 

Sesiunea ştiinţifică, înscrisă generic sub denumirea "95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România" şi găzduită de clădirea fostei reşedinţe a Sfatului Ţării, reuneşte numeroase personalităţi ale mediilor academice universitare şi culturale de la Chişinău şi Iaşi.

Şi în tot clădirea Sfatului Ţării s-a consumat semnarea acordului de constituire a consorţiului universitar Arte Moldova de către Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, la care se asociază şi Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi.

La eveniment a fost prezent şi ministrul culturii din Republica Moldova, Boris Focşa. Cristian David, la încheierea alocuţiunii sale, a declarat:  ristian David:

"Aţi ales un moment excepţional şi sunt convins că acest parteneriat va rămâne în istoria academică a celor trei instituţii de învăţământ", a spus Cristian David.

În cursul serii va avea loc un eveniment muzical dedicat împlinirii a 95 de ani de când orchestra condusă de George Enescu a evoluat pentru prima dată la Chişinău, zi în care Sfatul Ţării vota Unirea Basarabiei cu Regatul României.


Etichete UnireBasarabiaRomâniaChişinăuRepublica Moldovaeveniment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live