Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

29 August 2014
Vizualizari: 1581
Comentează add

Mai multe persoane din judeţul Mehedinţi susţin că titlurile de proprietate asupra unor terenuri au fost eliberate abuziv unor oameni, care apoi au fost expropriaţi de stat.

Unii proprietari de terenuri din Mehedinţi reclamă abuzuri

mihai-badescu

Şantier autostradă. Foto: captură youtube.com.

Mai multe persoane din judeţul Mehedinţi susţin că titlurile de proprietate asupra unor terenuri au fost eliberate abuziv şi au creat probleme celor care aveau deja titluri de proprietate asupra terenurilor respective.

Situaţia este complicată şi chiar unii reprezentanţi ai autorităţilor susţin că s-au comis ilegalităţi.

Cine mai garantează proprietatea în România, se întreabă sute de oameni din Mehedinţi, care după ce au fost proprietari cu acte în regulă, pe suprafeţe de teren moştenite, s-au trezit într-o zi că proprietari sunt alţii, printr-o suprapunere grosolană.

Aceşti oameni au rămas fără terenuri când s-au făcut exproprieri pentru construcţia Centurii ocolitoare a oraşului Turnu Severin.

Miza erau de fapt zecile de mii de lei, bani oferiţi de stat pentru terenul ocupat de Centură.

"Din punctul nostru de vedere, al Primăriei Brezniţa Ocol, comisia locală de fond funciar a pus în posesie şi a eliberat titlul de proprietate persoanelor pe vechile amplasamente", a spus primarul Cătălin Drăghici.

Cu toate că îi puseseră în posesie pe oameni, când li se solicită pentru cadastru lista cu proprietarii terenurilor în vederea exproprierii, funcţionarii Primăriei Brezniţa trec pe ea în mod absurd cu totul alţi proprietari, care, culmea, primesc titlul de proprietate, li se face cadastru şi încasează şi despăgubirile oferite de stat pe terenul care nu era al lor.

"De la Primăria Brezniţa, Drobeta-Turnu Severin, s-au suprapus suprafeţele respective, bănuiesc eu şi în funcţie de anumite interese, în funcţie de zona pe unde trecea drumul de centură" a mai spus primarul localităţii.

Deşi aveau instrumente să descopere erorile, funcţionarii de la Cadastru trec cu vederea, iar acum refuză, desigur, să comenteze. 


Etichete ştiri sud-vestMehedinţiTurnu-Severinproprietariterenuriexproprieriprimăriecenturăautostradăcadastru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live