Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 334
Comentează add

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat la o conferinţă de presă susţinută alături de omologul său moldovean, Nicu Popescu, că pandemia cu noul coronavirus nu cunoaşte graniţe.

Ungaria va ajuta R. Moldova cu aparate de ventilaţie mecanică

sergiu-stet

   Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó.         Foto: Arhivă.

La solicitarea secretarului general al NATO, Ungaria va ajuta Republica Moldova în lupta sa împotriva noului coronavirus cu 20 de aparate de ventilaţie mecanică pentru ca această ţară să devină mai rezistentă în faţa pandemiei, a anunţat vineri, 17 septembrie, la Chişinău, ministrul ungar de Externe.
 
Şeful diplomaţiei ungare a subliniat la o conferinţă de presă susţinută alături de omologul său moldovean, Nicu Popescu, că pandemia cu noul coronavirus nu cunoaşte graniţe, astfel este clar că statele lumii depind unul de celălalt, transmite MTI.
 
Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că al patrulea val de epidemie "a venit deja peste noi", statele au responsabilitatea de a-şi proteja cetăţenii, iar vaccinarea este cel mai bun mijloc în acest sens.
 
"Dimensiunea pagubelor cauzate de al patrulea val depinde exclusiv de cei nevaccinaţi, respectiv în ce măsură vor solicita aceştia administrarea vaccinului împotriva coronavirusului" - a precizat ministrul ungar de externe, care a subliniat: "De asemenea, salvarea persoanelor grav bolnave este sarcina statului, iar aceasta depinde în mare măsură de disponibilitatea echipamentelor medicale adecvate. Ungaria a reuşit să achiziţioneze cu succes echipamentele medicale necesare, iar Guvernul ungar are azi posibilitatea să acorde un ajutor şi Republicii Moldova".
 
Péter Szijjártó a mai menţionat că Ungaria şi Moldova sunt legate de o strânsă şi eficientă cooperare economică şi comercială. Două firme ungare, banca OTP şi Richter, joacă un rol important în dezvoltarea economiei Republicii Moldova, iar Eximbank a deschis o linie de credit în valoare de 85 de milioane de euro în vederea dezvoltării relaţiilor de cooperare dintre firmele ungare şi moldave. 

Etichete Nicu PopescuPéter SzijjártóUngariaRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live