Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

3 Februarie 2016
Vizualizari: 1047
Comentează add

Este în interesul Uniunii Europene ca Marea Britanie să rămână parte a blocului comunitar - afirmă miniştrii de externe ungar şi polonez.

Ungaria şi Polonia, solidare cu poziţia Marii Britanii

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski (stânga) şi şeful diplomaţiei ungare, Péter Szijjártó. Foto: kormany.hu.

Este în interesul Uniunii Europene ca Marea Britanie să rămână parte a blocului comunitar - afirmă miniştrii de externe ungar şi polonez, care au avut o întrevedere la Budapesta.

Cei doi s-au declarat solidari şi cu opiniile britanicilor, conform cărora Uniunea trebuie să fie mai competitivă, rolul parlamentelor naţionale să fie întărit, iar statele membre să poată pune capăt abuzurilor din propriile sisteme sociale.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat, astăzi, după ce a discutat, la Budapesta, cu omologul său polonez, Witold Waszczykowski, că Ungaria consideră important să existe pe cât posibil un punct de vedere comun la nivelul statelor Grupului de la Vişegrad, în ceea ce priveşte propunerile făcute publice ieri de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în interesul menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că nu se doreşte însă nicidecum să fie introduse reglementări discriminatorii sau care să ofere posibilitatea discriminării şi de aceea se speră că se va putea forma o opoziţie comună în această chestiune a statelor Grupului de la Vişegrad şi cu prilejul unei vizite, pe care premierul polonez o va efectua la Budapesta, săptămâna viitoare.

La rândul său, ministrul de externe al Poloniei a declarat că se doreşte ca cei care au beneficiat până acum de ajutoare sociale în Marea Britanie să nu le piardă, iar noile reglementări, propuse să fie valabile doar în cazul personelor care se vor deplasa pe viitor în această ţară. 


Etichete UngariaPoloniaUniunea Europeanăevitarea ieşirii Marii britanii din UEBrexitministrul polonez de externeWitold Waszczykowskiministrul ungar de externePéter Szijjártó

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live