Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

22 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1186
Comentează add

Potrivit unui sondaj, două treimi dintre cetăţenii ungari consideră că trebuie înăsprite reglementările privind imigraţia.

Ungaria: reglementările privind imigraţia "trebuie înăsprite"

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Imigranti. Foto: Arhivă.

În Ungaria, peste două treimi dintre cetăţeni consideră că trebuie înăsprite reglementările privind imigraţia, conform unui sondaj de opinie realizat de un institut din această ţară.

Institutul a precizat că cei mai mulţi dintre cetăţeni, indiferent de orientările politice, sunt de părere că reglementările actuale nu sunt suficient de stricte, această opinie fiind împărtăşită de 56% dintre susţinătorii formaţiunilor de stânga şi de 85% dintre cei care preferă partidele de dreapta.

Totodată, 61% dintre cei chestionaţi consideră că Uniunea Europeană nu îi poate proteja pe cetăţenii europeni în faţa unor atacuri teroriste precum cel înregistrat recent la Paris.

Potrivit unor date prezentate de autorităţi, în ultimii ani s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului imigranţilor, fiind primite, în 2014, 42 de mii de cereri de azil, comparativ cu aproximativ 19 mii, în 2013, şi 2157, în 2012.


Etichete UngariacetatenisondajimigratiereglementariinstitutUEParis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live