Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

24 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1173
Comentează add

Un proiect de lege al guvernului ungar referitor la desfiinţarea unor fonduri de pensii private provoacă nemulţumirea partidelor din opoziţie.

Ungaria: fondurile private de pensii ar putea fi desființate

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Foto: captură youtube.com.

Mai multe partide aflate în opoziţie în Ungaria şi-au exprimat luni nemulţumirea după ce guvernul a înaintat parlamentului un proiect de lege în baza căruia fondurile private de pensii, unde îşi plătesc cotizaţiile lunare sub 70% dintre membri, vor fi desfiinţate.

Ministerul Economiei a anunţat că guvernul trebuie să ia măsuri, deoarece pensiile a aproximativ 60.000 de persoane pot fi periclitate, în condiţiile în care doar câteva mii de membri ai fondurilor private îşi plătesc contribuţiile lunare.

Socialiştii din opoziţie au precizat că proiectul de lege nu poate fi acceptat şi că vor analiza posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale şi sprijinirii celor care doresc să apeleze la instanţele internaţionale.

Proiectul de lege a fost criticat şi de liderul liberalilor ungari, Gábor Fodor, care a a declarat luni că este inacceptabilă confiscarea banilor care au mai rămas la fondurile private şi a amintit că guvernul condus de Viktor Orbán a transferat la stat, în urmă cu patru ani, cea mai mare parte din contribuţiile plătite de cetăţeni pentru pensiile private, care până atunci au fost obligatorii.


Etichete Ungariapensiiprivateproiectlegeguvernministerul economieiViktor OrbanGabor Fodorbaniconfiscare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live