Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

17 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1172
Comentează add

În baza proiectului de lege înaintat luni parlamentului ungar de guvern, creditele ipotecare în valută vor fi convertite în forinţi începând de anul viitor.

Ungaria: creditele ipotecare în valută, convertite în forinţi

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul ungar. Foto: parlament.hu.

Guvernul de la Budapesta a elaborat un act normativ pentru convertirea în monedă naţională a creditelor în franci elveţieni acordate de bănci cetăţenilor maghiari.

În baza proiectului de lege înaintat luni parlamentului de guvern, creditele ipotecare în valută vor fi convertite în forinţi începând de anul viitor.

Unităţile bancare vor trebui să folosească în cadrul operaţiunilor de convertire cel mai avantajos curs de schimb al Băncii Naţionale pentru clienţii lor din perioada 16 iunie - 7 noiembrie a acestui an.

Convertirea în forinţi a creditelor se va face automat, dar pot fi unele excepţii, în cazul persoanelor care au contractat, de pildă, împrumuturi în euro sau franci elveţieni şi au venituri stabile în aceleaşi monede, a debitorilor cărora le expiră contractele de credit până la sfârşitul anului viitor sau a celor care ar fi dezavantajaţi de modul de calculare a dobânzilor.

Banca Naţională a Ungariei a anunţat recent că pune la dispoziţia sectorului bancar 9 miliarde de euro pentru operaţiunile necesare convertirii creditelor în forinţi, astfel încât cursul monedei naţionale să nu fie afectat.


Etichete UngariaBudapestaguvernconvertirefranci elvețieniforințibănci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live