Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Ianuarie 2021
Vizualizari: 140
Comentează add

O treime din ţările UE reclamă că au primit un număr semnificativ mai mic de vaccinuri Pfizer, România este afectată şi ea de situaţie RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 ianuarie, ora

Unele ţări UE reclamă că au primit un număr mai mic de vaccinuri Pfizer

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Foto: Arhivă.

O treime din ţările Uniunii Europene reclamă că au primit un număr semnificativ mai mic de vaccinuri Pfizer, după ce compania americană a încetinit livrările. Pfizer a explicat că este o problemă temporară, legată de creşterea capacităţii de producţie, dar 6 ţări europene spun că situaţia este inacceptabilă, pentru că afectează credibilitatea vaccinării.

România este afectată şi ea de situaţie, dar campania de imunizare va continua - dau asigurări autorităţie, ritmul, însă, va fi mai redus faţă de cele peste 16.000 de vaccinări care se făceau până acum zilnic - a explicat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: În acest moment, avem o oarecare rezervă, care, pe de o parte, ne asigură acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cu prima doză de vaccin şi avem, de asemenea, o rezervă de circa 100.000 de vaccinuri. Cu această rezervă şi cu vaccinările pe care le mai primim, putem merge mai departe, nu la viteza pe care ne-am dori-o. Menţionez, încă odată, principala problemă pe care o s-o avem în perioda următoare nu va fi viteza cu care vaccinăm, ci va fi numărul de vaccinuri. Şi asta nu este o problemă a României, este o problemă la nivel european şi la nivel global.

Pentru România, reducerea numărului de doze va fi de aproape 40% în următoarele 3 săptămâni, dar, ulterior, ritmul de livrare ar urma să fie intensificat. Până în septembrie ar urma să primim 20 de milioane de doze, ceea ce va asigura imunizarea a 10 milioane de români.


Etichete (ii)vaccinurireclamatiePfizer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live