Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

25 Octombrie 2018
Vizualizari: 614
Comentează add

Curtea Constituţională a fost sesizată cu privire la unele modificări de preşedintele Klaus Iohannis, PNL, PMP, USR, de asemenea de Instanţa Supremă.

Unele modificări ale Codului Penal nu respectă Constituţia României

madalina-verman

 

Curtea Constituţională a admis, parţial, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, PNL, PMP, USR, de asemenea de Instanţa Supremă cu privire la modificările aduse Codului Penal şi Legii pentru descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În sesizarea formulată de şeful statului se arată, printre altele, că unele modificări aduse Codului Penal încalcă decizii ale Curţii Constituţionale, cu referire la aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a unei cauze.

Instanţa Supremă atrage atenţia asupra restrângerii semnificative a posibilităţii de incriminare a abuzului în serviciu, întrucât legiuitorul a introdus condiţia ca fapta să fie săvârşită în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afin până la gradul II inclusiv, un folos material necuvenit.

La rândul lor, deputaţii PNL, USR şi PMP solicită Curţii Constituţionale să constate că legile respective nu respectă Legea fundamentală în ansamblul lor, întrucât au fost adoptate cu încălcarea procedurii parlamentare


Etichete Curtea ConstituţionalăPNLPMPUSRKlaus IohannisCodul PenalCodul de procedură PenalăcorupţieCCR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live