Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Ruse

7 Iulie 2015
Vizualizari: 3048
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Valea Zălanului

daniel-ruse

Valea Zalanului.

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Vă propunem o vacanţă la Valea Zălanului, o destinaţie... princiară, am putea spune, dacă ne gândim că micuţul sătuc din judeţul Covasna l-a cucerit şi pe prinţul Charles al Marii Britanii.

Este destinaţia ideală pentru turiştii care vor să scape de stres şi poluare, să se bucure de natură şi de simplitatea vieţii la ţară.

Satul s-a format în jurul unei foste fabrici de sticlă, care a funcţionat până în anul 1900, unde au fost făcute şi geamurile Bisericii Neagre din Brașov şi ale Catedralei Sfântul Mihail din Cluj.

Nici trecerea anilor şi nici civilizaţia nu scos satul din ritmul lui, iar oamenii trăiesc simplu, în case vechi, după rânduiala ştiută din generaţie în generaţie. Din capul locului trebuie să ştiţi că aici nu veţi avea semnal la telefonul mobil.

Camerele au mobilă tradiţională autentică, iar aşternuturile sunt făcute din pânză ţesută şi brodată manual.

Foto: Conacul Printului Charles din Valea Zalanului.

În meniu sunt incluse produse bio preparate de localnici, cum ar fi pâine pe vatră, iaurturi, slănină, şuncă, kortos-kolacs, cârnaţi, plăcinte, caşcaval, gemuri, siropuri.

Valea Zălanului se află la 200 de kilometri de Bucureşti şi 50 de kilometri de Braşov. Drumul poate fi parcurs cu maşina în condiţii excelente pe DN 12 până în localitatea Malnaş, de unde există două căi de acces spre Valea Zălanului, una mai scurtă recomandată doar maşinilor de teren şi una mai lungă, prin Malnaş – Micfalău – Hatod - Băţanii Mari - Aita Seacă.

Pentru alte infomaţii, fotografii şi reportaje audio, accesaţi platforma noastră on-line www.miscareadesanatate.ro, secţiunile "Drumeţii" şi "România Pedalează".
 


Etichete Unde mergem in vacantaValea ZălanuluiCovasnaPrintul CharlesMarea Britanieturisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live