Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Ruse

15 Iunie 2015
Vizualizari: 1371
Comentează add

Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.

Unde mergem în vacanță: Sovata

daniel-ruse

Foto: Alex Buzică

De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi sâmbăta în emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute. 

Astăzi veţi afla lucruri mai puţin ştiute despre staţiunea balneoclimaterică Sovata şi despre principala atracţie de aici, Lacul Ursu.

Acesta deţine nu mai puţin de 3 recorduri: este cel mai mare lac helioterm din lume şi unic în Europa, este singurul cu apă sărată înconjurat de o vegetaţie bogată şi este singurul lac natural din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu o precizie de un minut (!) - s-a format în 1875, pe data de 27 mai, la ora 11:00!

Pentru infomaţii, fotografii şi reportaj audio, realizate de Alex Buzică, accesaţi platforma noastră on-line www.miscareadesanatate.ro, secţiunile "Drumeţii" şi "România Pedalează".


Etichete Unde Mergem In VacantaLacul UrsuSovata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live