Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Anca Șurian Caproş

5 Februarie 2016
Vizualizari: 1327
Comentează add

Serialul "Unde dă mama, NU creşte" este difuzat în fiecare miercuri, de la 20.30, în cadrul emisiunii "La dispoziţia dumneavoastră"

Unde dă mama, NU creşte! Unde dă mama, NU creşte! - Conține audio

anca-surian-capros

Foto:pixabay.com

Telefonul Copilului din judeţul Buzău a sunat in 2015 de 342 de ori anunţând cazuri reale de abuzuri asupra copiilor, ne transmitea zilele acestea corespondenta noastră Cristina Moise. Şi în 103 cazuri inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au luat măsuri de protecţie socială. Restul poate că sunt cazuri în care se mai poate face ceva, cine ştie.


Oricum, într-o societate în care bătaia e încă "personaj" relativ pozitiv de proverbe şi cimilituri, probabil că trebuie să încercăm să definim mai clar ce înseamnă VIOLENŢĂ. Iar părinţii care au mai păcătuit, ar trebui să aplice pe propria piele alt proverb pe care de obicei îl repetă copiilor, şi anume că "greşeala recunoscută este pe jumătate iertată." Cam aceasta este şi concluzia jurnalistei Oana Dobre Dimofte, care acum ceva timp pornea o campanie pe reţelele de socializare împotriva indiferenţei la violenţa ca metodă… educativă.

Bătaia nu a făcut niciodată parte din meniul de a fi părinte

Adrianei Titieni i-a spus că povestea cu #37lasuta a pornit de la o intrebare iniţial retorică: “Unde suntem noi, ăştia, care nu ne batem copiii?” Adică,noi, cei pentru care "bătaia nu a făcut niciodată parte din meniul de a fi părinte". Şi conform unui studiu "Salvaţi copiii" ar trebui ca  aceştia să fie printre cei 63% dintre părinţii despre care copiii lor spun că nu se dau în lături de la violenţa fizică.

Ea mai explică şi faptul că acest #37lasuta nu trebuie să fie privit ca o formă de aroganţă. Scopul lui este să ne convingă că trebuie să devină 38%, drept care cei care şi-au lovit copiii, dar nu mai vor să o facă, sunt bine veniţi în clubul părinţilor non-violenţi.

 Audio: Oana Dobre Dimofte în dialog cu Adriana Titieni

 

"Violenţa se învaţă în familie"

Pe de altă parte, psihologul "Salvaţi copiii" Diana Stănculeanu ne atrage atenţia că agresivitatea nu trebuie să ducă neapărat la violenţă. În lumea civilizată, agresivitatea se poate manifesta eventual prin ironie, nu prin violenţă ca model de vieţuire în familie. Căci, spune ea, abuzul fizic asupra copilului este dublat de violenţa domestică, şi ea probabil subdimensionată în statistici.


Etichete #37lasutaunde dă mama nu creşteviolenţaabuz fizicprotecţie socialăparinţisalvaţi copiii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live