Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Mai 2020
Vizualizari: 365
Comentează add

Peste 100 de posibile vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 sunt în curs de dezvoltare, cu aproximativ 12 aflate în faza de testare umană pentru a se evalua siguranța acestora.

Un vaccin din China împotriva coronavirusului are rezultate promițătoare

sergiu-stet

  Foto: Arhivă/Agerpres.

Un vaccin împotriva coronavirusului, testat pentru prima dată pe oameni, este sigur și induce un răspuns imunitar rapid, au transmis vineri, 22 mai, cercetători din cadrul companiei chineze CanSino Biologics Inc, publicației medicale The Lancet.

Probele de sânge prelevate de la un grup de 108 adulți vaccinați au arătat atât anticorpi de neutralizare cât și reacții a celulelor T împotriva noului coronavirus la majoritatea celor testați.

Vor fi necesare noi studii pentru a se confirma dacă vaccinul protejează împotriva infecției. "Aceste rezultate reprezintă o importantă piatră de temelie. Studiul demonstrează că o singură doză a noului adenovirus tip 5 denumit vaccin COVID-19 (Ad5-nCoV) produce anticorpi specifici virusului și celule T în 14 zile, ceea ce îl face un posibil candidat pentru noi investigații", a anunțat printr-un comunicat profesorul Wei Chen din cadrul Institutului de Biotehnologie Beijing, coautor al studiului.

"Totuși... abilitatea de a declanșa aceste răspunsuri imunitare nu indică neapărat că vaccinul va proteja oamenii în fața COVID-19... suntem încă departe de a avea disponibil pentru toți un astfel de vaccin".

Peste 100 de posibile vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 sunt în curs de dezvoltare, cu aproximativ 12 aflate în faza de testare umană pentru a se evalua siguranța acestora.

Câteva dintre ele, inclusiv cel al companiei CanSino, au trecut la faze mai ample, când se evaluează siguranța și abilitatea de a induce un răspuns imunitar. Voluntari sănătoși clinic din Wuhan, China, au primit o singură injecție intramusculară, cu o doză mică, medie sau mare a vaccinului.

La patru săptămâni de la administrarea dozei, majoritatea reacțiilor adverse au fost dureri medii în zona administrării injecției, febră, amețeală, migrene și dureri musculare. Nu au fost semnalate efecte adverse grave. În Wuhan se derulează în prezent un studiu al vaccinului aflat în stadiu intermediar.


Etichete vaccinCanSino BiologicsThe Lancet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live