Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2018
Vizualizari: 2007
Comentează add

UPDATE: Poliţiştii au constatat că mecanicul trenului de marfă care a deraiat azi dimineaţa în zona localităţii Cârcea din judeţul Dolj se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un tren de marfă a deraiat pe linia dintre Caracal şi Craiova

radiojurnal

  Foto: Arhiva/ Clementina Tudor.

UPDATE: Poliţiştii au constatat că mecanicul trenului de marfă care a deraiat azi dimineaţa în zona localităţii Cârcea din judeţul Dolj se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
El a fost testat şi a rezultat că avea o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de prezentare la serviciu sub influenţa alcoolului şi distrugerea sau semnalizarea falsă în cazul producerii unui accident.
 
 
UPDATE: Trenul privat cu vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, care a deraiat pe un pod lângă localitatea Cârcea, în judeţul Dolj, ar fi intrat pe o de cale ferată aflată în reparaţie capitală.
 
Potrivit CFR Infrastructură, mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu care arăta că circulaţia era întreruptă pe acel fir.
 
Mecanicul ar fi trebuit să treacă pe firul doi, dar a mers înainte, chiar dacă şinele erau scoase pe o porţiune de 100 de metri. La trecerea trenului podul s-a rupt şi a afectat şi structura de pe firul doi care nu era închis.
 
Nu sunt persoane rănite, dar intervenţia va fi de durată pentru că mai multe vagoane au căzut în râu, a precizat pentru Radio România Craiova colonelul Cătălin Cotoc, prim adjunctul inspectorului şef ISU Craiova:
 
Cătălin Cotoc: Şapte din ele sunt deraiate, cinci răsturnate în râpa de sub pod, la circa 20 m sub nivelul terasamentului căii ferate. Celelalte sunt agăţate din garnitura rămasă. Locomotiva şi primul vagon nu au deraiat. Nu avem victime, iar la faţa locului sunt prezente pe lângă celelalte autorităţi de la CFR Marfă şi Călători structuri ale poliţiei transporturilor, ale ISU şi ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
 
Compania Naţională de Căi Ferate a decis ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala 900 pe distanţa Craiova - Caracal.
 
UPDATE: În urma accidentului de tren şi Administraţia Naţională Apele Române a mobilizat echipe de intervenţie, pentru a limita poluarea cu biodiesel, combustibil care se scurge din unul dintre vagoanele deraiate. La această oră, se intervine cu material absorbant.
 
 
Știrea inițială
 
Circulaţia feroviară este întreruptă la această oră între Caracal şi Craiova.
 
Un tren de marfă a deraiat în zona localităţii Cârcea, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.Nu sunt persoane rănite.
 
CFR precizează că trenul era la unui operator privat şi transporta produse petroliere.
 
După ce locomotiva a deraiat, şase vagoane din cele 23 ale trenului s-au răsturnat.
 
În acest moment, un tren de călători care circulă de la Bucureşti la Timişoara este blocat în zonă şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.
 
Potrivit ISU Dolj, la locul accidentului se iau măsuri şi pentru limitarea poluării unui pârâu, având în vedere că unul dintre vagoanele trenului a rămas înclinat şi din el se scurge bio-diesel în apă.

Etichete tren deraiatcirculatie intreruptaCraiovaCaracal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live