Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Iunie 2013
Vizualizari: 1354
Comentează add

Directorul general pentru afaceri politice în MAE, Cornel Feruta, este noul Coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Un român, noul Coordonator-şef al AIEA

carmen-gavrila

Foto: Cornel Feruţă. Sursa: MAE

Noul  Coordonator-şef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica(AIEA) este un diplomat roman.

Este vorba despre directorului general pentru afaceri politice în MAE, Cornel Feruta, are isi va incepe mandatul in septembrie.

Diplomatul român va asigura coordonarea activităţilor interne şi externe ale AIEA. Decizia a fost luata de Directorul General AIEA, Yukyia Amano.

Cornel Feruţă este diplomat de carieră cu o activitate de peste 15 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Experienţa sa în cadrul serviciului diplomatic naţional include funcţii de execuţie şi conducere în cadrul direcţiilor OSCE, Balcanii de Vest, exercitarea funcţiilor de director de Cabinet al ministrului afacerilor externe, director general pentru afaceri politice.

A deţinut funcţia de Reprezentant Permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena în perioada 2007-2012.

De asemenea, experienţa internaţională a diplomatului român include funcţiile de vice-preşedinte al Consiliului Guvernatorilor AIEA (2008-2010), preşedinte al celei de-a 55-a Conferinţe Generale a AIEA (2011) şi preşedinte al celui de-al doilea Comitet Pregătitor al Conferinţei de Revizuire a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (2013).

“Această nouă reuşită a unui diplomat român de a ocupa o poziţie importantă în cadrul AIEA, dincolo de confirmarea competenţelor profesionale ale acestuia, reprezintă şi o recunoaştere a rolului şi contribuţiei României la activităţile Agenţiei în consolidarea securităţii internaţionale. Îmi exprim satisfacţia pentru această evoluţie care are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe promovează activ diplomaţi români în poziţii de înaltă responsabilitate în cadrul organizaţiilor internaţionale”, a declarat ministrul de externe Titus Corlăţean.


Etichete Cornel FeruţăAIEAAgentia Internatională pentru Energie AtomicăTitus Corlăţean,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live