Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

18 Iunie 2013
Vizualizari: 1224
Comentează add

Un fost ofiţer de poliţie ungar, în vârstă de 98 de ani, a fost pus sub acuzare pentru crime de război, procurorii precizând că el a contribuit la deportarea de evrei în lagăre.

Un presupusul criminal nazist ungar, pus sub acuzare

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Foto: Arhivă

Procuratura din Budapesta a anunţat marţi că a înaintat tribunalului documentele de punere sub acuzare a lui Laszlo Csatary, pentru crime de război.

Potrivit procurorilor, Laszlo Csatary, acum în vârstă de 98 de ani, este acuzat că a contribuit în mod activ la deportarea, în anul 1944, a aproximativ 12 mii de persoane, în lagărele de concentrare naziste.

În documentul de punere sub acuzare se precizează că, în calitate de comandant al poliţiei din ghetoul din localitatea Kosice, în prezent în Slovacia, a lovit în mod sistematic şi fără nici un motiv, oamenii care fuseseră adunaţi la fabrica de cărămidă din zonă, înainte de a fi deportaţi în lagărele de concentrare.

Procurorii au mai arătat că Laszlo Csatary a interzis subordonaţilor săi să facă unele breşe în pereţii unui vagon de tren fără geamuri, pentru ca oamenii îngrămădiţi acolo să poată respira.

Laszlo Csatary a fost reţinut anul trecut la Budapesta, în urma unei sesizări a Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim şi a fost plasat apoi în arest la domiciliu, iar în timpul mai multor audieri a negat că este vinovat de comiterea faptelor de care este acuzat. 


Etichete ProcuraturaBudapestaUngarianazismcriminalKosiceLaszlo CsataryCentrul Simon WiesenthalIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live