Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1116
Comentează add

Preşedintele SUA Barack Obama a confirmat moartea ostaticului american Peter Kassig, decapitat de gruparea Statul Islamic, calificând acest asasinat un "rău absolut".

Un ostatic american, decapitat de gruparea Statul Islamic

sorin-solomon

Membri ISIS. Foto: captură youtube.com.

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a confirmat duminică moartea ostaticului american Peter Kassig, decapitat de gruparea Statul Islamic, calificând acest asasinat un 'rău absolut', informează AFP, citată de Agerpres.

"Astăzi, noi ne prezentăm rugăciunile şi condoleanţele părinţilor şi familiei lui Abdul Rahman Kassig, de asemenea cunoscut sub numele de Peter", a declarat Obama, la întoarcerea de la summitul G20 în Australia, într-un comunicat publicat din avionul prezidenţial Air Force One.
 
Preşedintele a denunţat "un act de rău absolut comis de o grupare teroristă pe care lumea o consideră, pe bună dreptate, inumană".
 
"În timp ce gruparea Statul Islamic ucide oameni nevinovaţi, inclusiv musulmani, seamănă moarte şi distrugere, Abdul Rahman era un angajat umanitar ce lucra pentru a salva vieţile sirienilor răniţi şi deposedaţi de conflictul din Siria", adaugă comunicatul.
 
Acţiunile grupării "nu reprezintă nicio credinţă şi cu siguranţă nu credinţa musulmană pe care Abdul Rahman a adoptat-o", a adăugat preşedintele, evocând convertirea la islam a americanului executat.
 
Gruparea ultraradicală Statul Islamic a revendicat duminică executarea prin decapitare a angajatului umanitar, răpit pe 1 octombrie 2013 în Siria, ca represalii la trimiterea de consilieri militari în Irak, într-un videoclip postat online pe site-uri jihadiste.
 
În vârstă de 26 de ani, Peter Kassig este al treilea ostatic american a cărui decapitare a fost revendicată de SI.

Etichete ostaticPreşedintele Statelor UniteBarack ObamaAbdul Rahman KassigStatul Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live