Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2017
Vizualizari: 933
Comentează add

Premierul Sturgeon ar dori încă un referendum pentru independenţa Scoţiei, dacă Brexitul va fi dur. Anunţul a fost făcut înainte de vot, şi de anularea amendamentelor laburiştilor.

Un nou referendum în Scoţia dacă se conturează un Brexit dur ?

radiojurnal

 Nicola Sturgeon foto:mirror.co.uk

Anterior votului de ieri din Parlamentul Britanic, premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a anunţat că, în cazul în care se va contura un Brexit dur, va încerca să convoace un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, cel mai târziu în 2019.

Premierul britanic, Theresa May a reacţionat, apreciind că un nou referendum, după cel din 2014, ar fi un factor de diviziune şi ar crea o enormă incertitudine economică în cel mai rău moment posibil, transmit agenţiile de presă. 

Amintim că Parlamentul de la Londra a dat ieri, aprobarea finală pentru Brexit, şi că amendamentele laburiste nu au fost votate.

Amendamentele laburiste din Camera Lorzilor vizau protejarea celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în Regatul Unit.

Urmează să vedem ce se va hotărî în Scoţia, şi care vor fi nemulţumirile prin care Premierul va încerca organizarea unui nou referendum.


Etichete brexitTheresa MayNicola Sturgeonscoţiaal doilea referendumindependenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live