Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

11 Iunie 2018
Vizualizari: 961
Comentează add

Un nou program pentru susţinerea exporturilor româneşti către Statele Unite a fost lansat astăzi de Camera de Comerţ şi Industrie.

Un nou program pentru susţinerea exporturilor româneşti în Statele Unite

iulian-olescu

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban. Foto: cciabn.ro.

Un nou program pentru susţinerea exporturilor româneşti către Statele Unite a fost lansat astăzi de Camera de Comerţ şi Industrie.

Programul Smart Start USA, îşi propune să vină cu soluţii pentru finanţarea şi prezenţa firmelor româneşti pe piaţa americană, în contextul unui deficit comercial în creştere, înregistrat de ţara noastră, a explicat preşedintele Camerei de Comerţ, Mihai Daraban.

Mihai Daraban: Este un efort pe care îl facem, ţinând cont de situaţia comerţului exterior şi de cum înclină balanţa comerţului exterior, fiindcă vorbim de Statele Unite ale Americii, de Smart Start USA, când ne uităm că 70% din comerţul exterior este către ţările UE, 15% către ţările europene încă non-UE şi pe restul planetei reprezentăm doar 15%, acest lucru trebuie să ne pună pe gânduri pe toţi, pentru că nevoia de internaţionalizare este maximă.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a mai spus că în România există aproape 1 400 de societăţi cu capital majoritar american, iar investiţiile directe se ridică la aproximativ la 1,3 miliarde de euro.


Etichete Smart Start USAexporturiCamera de Comerţ şi IndustrieMihai Daraban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live