Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

24 Mai 2022
Vizualizari: 365
Comentează add

Un nou pachet de măsuri sociale și economice convenit de coaliția de guvernare urmează să intre în vigoare de la 1 iulie.

Un nou pachet de măsuri sociale și economice

alina-stanuta

   Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Un nou pachet de măsuri sociale și economice convenit de coaliția de guvernare urmează să intre în vigoare de la 1 iulie. Între aceste măsuri se numără amânarea ratelor la bănci pentru cetățenii și firmele cu probleme financiare, sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Liderii coaliției de guvernare au decis, aseară, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Pachetul ”Sprijin pentru România” prevede amânarea pentru nouă luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă; acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public și acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2000 de lei sunt alte măsuri convenite de liderii coaliției de guvernare și care intră în vigoare de la data de 1 iulie.

De asemenea, guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Aceste măsuri prevăd diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială, suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie, creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Totodată, liderii coaliției de guvernare își propun accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR; în acest sens, coaliția va face o evaluare lunară a stadiului atragerii acestor fonduri.


Etichete masuri socialesalariipensiicoalitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live