Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Aprilie 2020
Vizualizari: 740
Comentează add

14 persoane de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş au fost depistate pozitiv în urma testului efectuat pentru infecţia cu noul coronavirus.

Un nou focar de Covid-19 în Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Un nou focar de covid 19 a fost semnalat în județul Hunedoara, unde 14 persoane de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş au fost depistate pozitiv în urma testului efectuat pentru infecţia cu noul coronavirus.

Potrivit autorităților județene, în subordinea cărora se află unitatea, pacienţii urmau să fie internaţi în această seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Deva.

Din informațiile de până acum,  una dintre cele 14 persoane este o angajată a unităţii, iar restul sunt persoane în vârstă cazate în căminul de bătrâni.

Duminică şi luni au murit trei persoane la această unitate medico-socială, toate asimptomatice, iar după aceste decese conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică testarea tuturor persoanelor de la unitatea din Baia de Criş, iar rezultatele confirmate în această seară arată un nou focar de Covid 19, prima măsură dispusă fiind internarea pacienților la Deva.


Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu, în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare, personalul angajat la căminul de bătrâni din Baia de Criş era în carantină până pe 26 aprilie, urmând ca schimbul de tură să fie efectuat ulterior pentru un alt interval de 14 zile.

Unitatea Medico-Socială Baia de Criş este cel de-al doilea cămin de bătrâni din judeţul Hunedoara unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, după cel din Orăştie.

(R)


Etichete focarcoronavirushunedoara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live