Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2020
Vizualizari: 241
Comentează add

Un nou focar de coronavirus a fost confirmat în Alba, unde 27 de angajaţi ai unei firme, domiciliaţi în mai multe localităţi din judeţ, au fost depistaţi pozitiv.

Un nou focar de coronavirus a fost confirmat în judeţul Alba

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Un nou focar de coronavirus a fost confirmat în Alba, unde 27 de angajaţi ai unei firme, domiciliaţi în mai multe localităţi din judeţ, au fost depistaţi pozitiv.

În total, 30 de cazuri au fost descoperite în judeţ în ultimele 24 de ore. Firma în cauză este din Sebeş, oraş unde, recent, a fost înregistrat un focar de coronavirus la Spitalul Municipal. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea:


Alexandru Sinea: Primele măsuri luate au fost transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacţilor direcţi şi suspendarea temporară a activităţii operatorului economic până la finalizarea anchetelor şi până la efectuarea operaţiunilor de igenizare generală şi dezinfecţiei în unitate. Ca şi concluzie, operatorul eocnomic a fost sancţionat cu amendă conravenţională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igenico-sanitare în vigoare. Totodată, specialiştii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor a fost nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens. În cadrul unităţii au fost testaţi ieri 64 de angajati, urmând ca astăzi să fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.


Realizator: În judeţul Alba, până astăzi au fost înregistrate 325 de cazuri de COVID-19, 229 de persoane s-au vindecat, 19 au murit.

(RS)


Etichete focarcoronavirusalbadspsebes(RS)firma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live