Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

2 Februarie 2014
Vizualizari: 1010
Comentează add

După intrarea în vigoare a noilor coduri, Penal și de Procedură Penală, la nivel național, dosarele a aproape 400 de deținuți au ajuns la instanțele de judecată.

Un minor, primul beneficiar al "legii mai favorabile"

nicoleta-turcu

 Foto: Arhivă

După intrarea în vigoare a noilor coduri, Penal și de Procedură Penală,  la nivel național, dosarele a aproape 400 de deținuți au ajuns la instanțele de judecată, care au pronunțat, încă de sâmbătă, încetări ale executării pedepselor.

Primul beneficiar al aplicării legii mai favorabile în cazul deținuților din capitală este un minor, care va fi transferat într-un centru educativ.

Iar la Craiova au fost eliberați cinci deținuți. Există și cazuri în care instanța va fi sesizată cu privire la eventuala reducere a pedepsei.

Care este situația în Penitenciarul de la Arad, de unde au fost trimise la instanțe peste 340 de cazuri, și în cel de la Timișoara am aflat de la vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Camelia Lucaciuc

"Din cele 346 sunt foarte puțini cei care urmează să fie de îndată puși în libertate. Marea majoritate a condamnaților vor beneficia doar de o reducere a pedepsei. Pentru Penitenciarul Timișoara au fost înaintate doar 21 de documentare; 57 vor fi înaintate într-un termen foarte scurt, fiind evident că pentru aceștia nici nu se pune problema punerii de îndată în libertate", a declarat Camelia Lucaciuc.

Comisiile din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, formate din judecători, procurori și personal administrativ, au analizat, în ultimele două luni, peste 30 de mii de dosare din sistem.  


Etichete cod penalcod procedură penalăministerul justiţieijudecătorideţinuţiminor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live