Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Mai 2022
Vizualizari: 328
Comentează add

Potrivit anchetatorilor, soldatul rus în vârstă de 21 de ani l-a omorât pe civilul ucrainean în timp ce mergea cu bicicleta pe marginea drumului și vorbea la telefon.

Un militar rus acuzat de crime de război va fi judecat în Ucraina

ilie-pintea

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. Foto: twitter.com/VenediktovaIV.

Militarul rus care se află în prezent în arest, Vadim Shysimarin, este acuzat că ar fi ucis un locuitor de 62 de ani din orașul Ciupahivka, regiunea Sumî.

Potrivit anchetatorilor, soldatul rus în vârstă de 21 de ani l-a omorât pe civilul ucrainean în timp ce mergea cu bicicleta pe marginea drumului și vorbea la telefon.

Soldatul se afla împreună cu alți militari ruși într-o mașină furată,  după ce coloana sa a fost distrusă de forțele ucrainene.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că au fost strânse dovezi privind vinovăția militarului, inclusiv pentru crimă cu premeditare, și acesta riscă o pedeapsă de la 10 la 15 ani de închisoare sau detenție pe viață.

Peste 10.800 de anchete sunt în curs, pentru documentarea crimelor de război, iar gropile comune cu civili uciși continuă să fie descoperite în zonele ocupate, a declarat pentru radio România Actualități Andri Nebitov, șeful poliției regionale Kiev:

Până astăzi se ştie că în regiunea Kiev avem mai mult de zece gropi comune , două din ele cu un număr mare de morţi lângă Bucea. Credem că nu este ultima groapă comună în care au fost aruncaţi morţii. Din păcate, încă mai găsim asemenea gropi comune.

Peste 300 de echipe de anchetatori lucrează în dosare de crime de război, cu scopul a descoperi, cât de repede posibil, crimele săvârşite, dar și pagubele materiale înregistrate. Toate anchetele au fost transmise serviciilor secrete ale Ucrainei.  

Echipele de anchetatori sunt ajutate de specialiști din Polonia, Lituania și Franța, iar cazurile documentate până acum vorbesc despre oameni uciși fără nici un motiv, în timp ce mergeau la cumpărături sau treceau cu biciceta spre casă.


Etichete militar rusarestucrainaucidereciupahvikasumianchetaucrainaprocurokievAndri NebitovProcurorul general al UcraineiIrina Venediktova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live