Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

1 Februarie 2019
Vizualizari: 331
Comentează add

Un drum dintre două localități din Vâlcea s-a surpat

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Arhivă/ISU Sibiu.

În Vâlcea, 150 de persoane sunt afectate, după ce un drum care făcea legătura între două localităţi s-a surpat. Calea de acces s-a prăbuşit pe o lungime de 50 de metri, astfel că oamenii care vor să ajungă din Vaideeni, în Săltioara sau invers, trebuie să ocolească. Drumul comunal arată precum un crater - după cum relatează corespondenta noastră Ana Maria Cîrstea.

Reporter: Ana Maria Cîrstea - Prăbuşirea drumului comunal pe o lungime de 50 de metri face ca oamenii să ocolească pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la gospodării dintr-o localitate în alta.
- Nu pot trece aici, că s-a surpat pământul.
- Este travesare pe partea cealaltă, pe Vaideeni.
- Cu picioarele nu este problemă, chestiunea este pentru cei care folosesc... Trebuie să se rezolve, este necesară. Face legătura cu Vaideeni,

Reporter: Autorităţile lucrează şi la această oră în zonă, pentru a crea o rută alternativă, pentru cele 150 de persoane afectate.

Florian Marin, prefectului judeţului Vâlcea: Se lucrează la realizarea unui drum alternativ, prin zăpadă, cu escavatoare, ca să poată să asigure într-o perioadă scurtă de timp, până când se vor realiza amenajări tehnice, un drum de rezervă. Urmează să avem o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să întocmim şi un proiect de hotărâre de guvern, prin care, alături de Consiliul Judeţean Vâlcea, să solicităm sumele de bani, stabilite ca urmare a evalurării.

Reporter: În plus, alunecare de teren a afectat şi structura de rezistenţă a unei case. Bunurile familiei care urmează să fie evacuată au fost mutate încă de ieri, cu ajutorul pompierilor militari.


Etichete drumsurpareVâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live