Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

18 Februarie 2020
Vizualizari: 351
Comentează add

Unul dintre cei 35 de cetăţeni italieni de la bordul navei de croazieră, aflată în carantină de 13 zile, în Portul Yokohama, a fost depistat cu coronavirus.

Un cetăţean italian a contractat coronavirus

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Bilanţul global al epidemiei provocate de coronavirusul COVID-19 se apropie de 1.900 de morţi, în timp ce numărul de infectări confirmate este de aproximativ 73 de mii.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în provincia chineză Hubei şi în capitala acesteia, Wuhan, unde a apărut coronavirusul.

Japonia a anunţat că încă 88 de persoane, aflate la bordul vasului de croazieră în carantină în portul Yokohama, au contractat coronavirusul, printre care şi un cetăţean italian. 

Unul dintre cei 35 de cetăţeni italieni de la bordul navei de croazieră, aflată în carantină de 13 zile, în Portul Yokohama, a fost depistat cu coronavirus.

25 dintre ei, inclusiv comandantul, fac parte din echipaj, iar 10 se aflau în vacanţă pe navă.

Numai 22 din cei 35 de italieni pot să revină în patrie, cu un avion militar care va fi trimis special de Ministerul Afacerilor Externe de la Roma.

Cetăţeanul contaminat nu va putea fi însă repatriat imediat, ci ulterior, va fi trimis cu un alt avion militar, amenajat în aşa fel încât să nu fie contaminate şi alte persoane.

Pasagerii care vor fi aduşi la Roma, până cel târziu sâmbătă, vor fi suspuşi unei alte perioade de două săptămâni de carantină, în Institutul de Boli Infecţioase "Spallanzani".

Autorităţile de la Roma sunt îngrijorate şi pentru alţi cinci cetăţeni italieni care ee aflau în Cambodgia, pe o altă navă de croazieră.

Trei dintre pasageri, care au coborât deja de pe navă, se află sub control, potrivit ministrului sănătăţii de la Roma, Roberto Speranza, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testelor medicale, la bordul navei.


Etichete coronavirusitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live