Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

15 Martie 2016
Vizualizari: 1269
Comentează add

Salmonella, cauza îmbolnăvirii unui mare număr dintre persoanele care au participat la un praznic în judeţul Bacău.

Un angajat "a contaminat cu Salmonella" 134 de persoane la un parastas

rador

Parastas: Foto: Arhivă.

Salmonella a fost stabilită drept cauză a îmbolnăvirii în cazul unui mare număr dintre persoanele care au ajuns la spitalul din Bacău după ce au participat la un praznic în judeţ.

Direcţia de Sănătate Publică Bacău a prezentat astăzi concluziile anchetei epidemiologice în cazul toxiinfecţiei alimentare semnalate pe data de 7 martie.

134 de persoane au ajuns atunci la urgenţe şi mai bine de jumătate au fost internate.

La peste 30 dintre acestea, adulţi şi copii, s-a constatat prezenţa unei bacterii extrem de periculoase, Salmonella, care a fost identificată şi la analizele la care au fost supuşi angajatii firmei care a furnizat mâncarea, a spus reprezentantul DSP, Anda Dumitrescu. 

Anda Dumitrescu: "Serviciul de Control în Sănătate Publică a impus efectuarea examenului copro-bacterilogic pentru personalul încadrat în unitatea de catering, patru persoane implicate în prepararea şi manipularea produselor alimentare. Pentru unul dintre angajaţi, coprocultura a evidenţiat prezenţa Salmonella grup D. În lipsa probelor de produse alimentare ce trebuiau păstrate în unitate timp de 48 de ore, rezultatele analizelor de laborator ne indică o salmoneloză, toxiinfecţie alimentară cu Salmonella, generată de un angajat contaminat". 

Firma furnizoare a fost închisă şi amendată de autorităţi. S-au făcut de asemenea controale la toate unităţile alimentare de la care provenea mâncarea consumată, transmite corespondentul Radio România Actualităţi Gabriel Pop.

Medicii recomandă corecta preparare termică a hranei, întrucât aceasta este modalitatea prin care îmbolnăvirea cu Salmonella, bacterie foarte răspândită în România, poate fi evitată.

În acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău mai sunt internate nouă persoane dintre cele intoxicate alimentar, toate adulte.


Etichete salmonellaimbolnavirespitalbacaupraznicdsp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live