Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

29 Octombrie 2016
Vizualizari: 1000
Comentează add

Duminică se împlineşte un an de la devastatorul incendiu din clubul bucureştean Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de persoane, marea majoritate tineri.

Un an de la devastatorul incendiu din clubul bucureştean #Colectiv

cristina-dumitrescu

Duminică se împlineşte un an de la devastatorul incendiu din clubul bucureştean Colectiv.

64 de oameni, majoritatea tineri, au murit în noaptea aceea sau în lunile care au urmat din cauza rănilor şi a infecţiilor intraspitaliceşti.

Peste 100 de persoane au fost rănite, iar lupta lor pentru tratare şi recuperare nu s-a încheiat nici acum.

După incendiul de la Colectiv zeci de mii de oameni au cerut, atât în capitală, cât şi în marile oraşe din ţară, schimbarea guvernului condus, la vremea respectivă, de Victor Ponta.

Cazul Colectiv a scos la iveală corupţia din sistemul de avizare a funcţionării unei firme şi de controlare a activităţii acesteia în domeniul protecţiei împotriva incendiilor, dar şi marile probleme din sistemul medical din România, între care infecţiile nosocomiale din spitale cu germeni extrem de rezistenţi la antibiotice, precum şi scandalul dezinfectanţilor diluaţi.

După Colectiv au fost modificate normele după care sunt achiziţionate substanţele dezinfectante, dar şi modul în care este controlată compoziţia acestora.

A crescut şi vigilenţa autorităţilor în ce priveşte protecţia la incendiu.

De exemplu Arena Naţională din Bucureşti nu a putut funcţiona timp de câteva luni, pentru că nu îndeplinea toate normele şi au existat cazuri în care pompierii şi poliţia au întrerupt manifestări publice la care supraaglomerarea risca să devină o problemă.


Etichete colectivincendiuclubul bucureştean Colectiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live