Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Septembrie 2015
Vizualizari: 804
Comentează add

Al doilea militar ucrainean a murit din cauza rănilor provocate de explozia unei grenade în timpul confruntărilor violente de ieri din faţa Parlamentului de la Kiev.

Un alt militar ucrainean, rănit ieri la Kiev, a decedat

radiojurnal

Detonarea grenadei în faţa Radei Supreme din Kiev. Foto: captură video.

Al doilea militar ucrainean a murit din cauza rănilor după confruntările violente de ieri din faţa Parlamentului de la Kiev între forţele de ordine şi militanţi naţionalişti care se opun extinderii autonomiei în regiunile separatiste din est.

Explozia unei grenade în timpul protestului a ucis un membru al Gărzii Naţionale şi a rănit peste o sută, din care 10 sunt spitalizaţi în stare gravă.

Potrivit agenţiei Itar-tass, ministrul ucrainean de interne a acuzat partidul naţionalist de opoziţie "Libertatea" că este responsabil pentru incidente şi a anunţat arestarea celui care a aruncat grenada.

Reuters transmite că deputaţii au adoptat în primă lectură, după dezbateri aprinse, un amendament constituţional care acordă mai multă autonomie regiunilor Donetsk şi Luhansk.

Incidentele din faţa Radei Supreme din Kiev. Sursa: youtube.com.

Preşedintele Poroşenko a spus că fără descentralizare teritorială, Ucraina ar putea pierde sprijinul aliaţilor occidentali, dar opozanţii susţin că va fi legalizat astfel controlul rebelilor separatişti în estul ţării. 


Etichete UcrainaKievmilitariincidenteRada SupremămorţirăniţiautonomieDonetskLuhanskseparatişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live