Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Mai 2017
Vizualizari: 856
Comentează add

Fostul ministru al sănătăţii din Etiopia, Tedros Adanom Ghebreyesus, a fost ales după trei tururi de scrutin director general al OMS.

Un african va conduce, în premieră, Organizaţia Mondială a Sănătăţii

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Tedros Adanom Ghebreyesus, directorul ales al OMS, îmbrăţişat de Margaret Chan, directorul în funcţie al organizaţiei          Foto: facebook.com/WHO/photos.

Pentru prima dată, un african va conduce Organizaţia Mondială a Sănătăţii, una dintre cele mai puternice agenţii ale Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva.

După al treilea tur de scrutin, fostul ministru al sănătăţii din Etiopia, în vârsta de 52 de ani, Tedros Adanom Ghebreyesus, cercetător renumit în lupta cu malaria, l-a învins, aseară, pe britanicul David Nabarro, fost trimis special al ONU în Africa, în misiunea anti-Ebola.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii gestionează un buget bianual de peste 4 miliarde de dolari şi coordonează aproximativ 7 mii de angajaţi, repartizaţi peste tot în lume.

Este un post foarte expus - comentează agenţiile de presă - pentru că organizaţia trebuie să facă faţă marilor pandemii izbucnite pe glob, dar, în acelaşi timp, o poziţie strategică, întrucât sănătatea mondială reprezintă, poate, cea mai mare piaţă din lume.

Fosta directoare, chinezoaica Margaret Chan, a ajuns în top 50 cele mai puternice femei ale lumii, în timpul celor zece ani de mandat.


Etichete Tedros Adanom GhebreyesusOMSWHOMargaret ChanDavid Nabarro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live