Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

8 Septembrie 2016
Vizualizari: 1524
Comentează add

Arhitectul acordului privind migranţii avertizează cu privire la eventualul eşec al înţelegerii cu Turcia.

Un nou val de refugiaţi "ar putea să se îndrepte către coastele Greciei"

claudia-marcu

Emigranţi în Grecia, septembrie 2015. Foto: Arhiva/Dimitra Stasinopoulou.

În cazul în care acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia cu privire la migranţi nu va fi aplicat, un nou val de refugiaţi ar putea să se îndrepte către coastele Greciei, a avertizat aseară, la Amsterdam, arhitectul acordului, Gerald Knaus.

Acordul prevede, printre altele, liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci şi sprijin financiar pentru Ankara, pentru ca Ankara să întreţină pe teritoriul său refugiaţii, însă Turcia a acuzat, în ultima perioadă, Bruxellesul, că nu respectă partea sa de înţelegere. Claudia Marcu transmite din Amsterdam.

Reporter: Un eşec al acordului cu Turcia ar însemna o creştere a numărului de refugiaţi care ajung în Europa, a spus aseară Gerald Knaus, directorul Iniţiativei Europene pentru Stabilitate şi arhitect al acordului cu Turcia.

Gerald Knaus: Dacă în Grecia vor veni şi mai mulţi oameni, vestul Balcanilor va fi transformat într-un câmp de luptă între Poliţia de Frontieră, Grupul vigilante, vezi în Ungaria şi Bulgaria şi refugiaţi, o situaţie care îi va oferi premierului ungar Viktor Orbán ocazia să dea vina imediat pe Merkel. Dacă Uniunea Europeană nu poate convinge Turcia să fie gata să primească în următoarele cinci-şase luni câteva mii de refugiaţi din Grecia, atunci ne vom confrunta cu cealaltă situaţie, a sutelor de mii care vor veni spre Europa. Aşa că, dacă acordul cade, intrăm într-un cerc vicios care ne duce în jos. Singurii care vor câştiga vor fi oamenii ca Wilders şi Orbán.


Etichete un nou val de refugiaţicoastele GrecieiGerald Knaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live