Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

20 Martie 2018
Vizualizari: 1018
Comentează add

Din această rasă mai trăiesc, în prezent, doar două femele însă există unele speranţe că rasa ar putea fi salvată prin fertilizare in vitro.

Ultimul mascul de rinocer alb-nordic a murit

catalin-gombos

 Angalifu-mascul de rinocer alb-nordic. A murit în 2014 în Gradina Zoologică din San Diego, SUA.                                                 Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4745820.

Sudan, ultimul exemplar mascul de rinocer alb-nordic a murit în Kenya, transmite Reuters, care notează că din această rasă mai trăiesc, în prezent, două femele.

Există însă speranţe că această rasă ar putea fi salvată de la extincţie prin fertilizare in vitro, dat fiind că biologii au recoltat material genetic de la Sudan.

Rinocerii au fost vânaţi intensiv pentru fildeşul lor, care se vinde cu 50 de mii de dolari kilogramul şi este mai valoros decât aurul.

În Kenya existau, de exemplu, în anii '70, aproximativ 20 de mii de exemplare, iar în prezent mai sunt doar 650, majoritatea rinoceri negri. În Africa mai trăiesc în sălbăticie şi câteva mii de exemplare ale celei de-a doua rase de rinocer alb, cel sudic. 


Etichete Sudankenyain vitrorinocerbraconajcorn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live