Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

27 Octombrie 2019
Vizualizari: 1543
Comentează add

Ziua începe la orele prânzului, în Sala Mare a ARCUB, unde are loc un eveniment denumit "Dialoguri despre libertate", cu Silviu Purcărete.

Ultima zi a Festivalului Naţional de Teatru din Capitală

mihaela-helmis

Foto: Arhivă.

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 29-a, se încheie astăzi în Capitală.

Ziua începe la orele prânzului, în Sala Mare a ARCUB, unde are loc un eveniment denumit "Dialoguri despre libertate", cu Silviu Purcărete.

Au fost 10 zile de spectacole şi evenimente, 7 expziţii şi importante lansări de carte. Evenimentul a stat sub mottoul "Teatrul, clipa magică a istoriei", despe care am discutat cu actriţa Ana Ciontea.

Ana Ciontea: Dacă ar fi să spun, să îl creez pe loc, acest generic, pentru mine ar fi descoperiri de noi talente în domeniul regiei, al actoriei, al scenografiei, și e important să știu ce vine din urmă.

E o șansă foarte mare pe care, prin selecție, selecționerul unic al festivalului, iată, o dă teatrului românesc.

Ana Ciontea: Așa este. Doamna Marina Constantinescu ne oferă o paletă largă a acestei selecții și am avut seri deosebite, m-am bucurat de multe spectacole și de lucruri de calitate în domeniul acesta. 

Între spectacolele de teatru de astăzi, în cadrul Festivalului, se înscriu "Limite" de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, "Chiriţa în concert", spectacol-concert de Ada Milea, sau "Trei surori" de Cehov.


Etichete teatrufestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live