Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

9 Decembrie 2013
Vizualizari: 650
Comentează add

Parlamentarii europeni au luni, pe ordinea de zi, dezbaterea strategiilor de intergare a romilor.

Ultima reuniune din acest an a Parlamentului European Ultima reuniune din acest an a Parlamentului European - Conține audio

mihaela-mihai

Euranet Plus.

Parlamentul European se reuneşte în această săptămână la Strasbourg, în sesiune plenară. Este ultima din acest an.

Parlamentarii europeni au luni, pe ordinea de zi, dezbaterea strategiilor de intergare a romilor.

Vor fi analizate aspecte ce ţin de cadrul Uniunii Europene, pentru strategiile naţionale de integare a romilor, dar şi progresele înregistrate de fiecare ţară în parte.

Potrivit unui raport intermediar, prezentat în iunie de Comisia Europeană, majoritatea statelor membre nu au alocat din bugetele lor naţionale resurse suficiente pentru implementarea strategiilor.

Comisia a prezentat atunci o propunere de recomandare cu privire la măsurile de integare efectivă a romilor în statele membre, în condiţiile în care rasismul şi discriminarea continuă.

Audio: Parlamentul European se reuneşte în această săptămână la Strasbourg.

Va fi dezbătută luni şi politica comună în domeniul pescuitului, cu reguli noi în domeniul plăţilor din fondurile comunitare.

Astfel, banii vor fi viraţi doar cu condiţia respectării normelor politicii comune din domeniul pescuitului.

Acest lucru este valabil atât pentru statele membre, cât şi pentru întreprinderile individuale de pescuit.

Politic, va fi supus miercuri, alături de aşa-numitele "preferinţe comerciale autonome pentru Republica Moldova", care a parafat recent acordul de asociere la Uniunea Europeană.

Un raport întocmit de europarlamentarul român Iuliu Winkler prevede eliminarea tuturor tarifelor vamale impuse produselor industriale şi îmbunătăţirea accesului produselor agricole pe piaţa Uniunii Europene.

Se votează marţi şi politica industrială spaţială a Uniunii, precum şi mecanismul european de protecţie civilă, destinat ajutorării statelor membre, în caz de dezastre naturale.

Problemele constituţionale ale unei administrări pe mai multe niveluri a Uniunii Europene şi relaţiile Parlamentului European cu instituţiile care reprezintă guvernele naţionale, intră în dezbatere miercuri, când va fi analizată şi politica comercială comună cu modificarea anumitor regulamente.

Ziua de joi este dedicată unor dezbateri privind cazurile de încălcare a drepturilor omului, a democraţiei şi statului de drept.

În atenţie vor fi prelevarea de organe în China şi situaţia din Republica Centrafricană, unde violenţele din ultimele zile s-au soldat cu sute de morţi.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăBruxellesUniunea EuropeanăParlamentul EuropeanbugetRepublica MoldovaIuliu Winklerromi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live