Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

28 Februarie 2013
Vizualizari: 1293
Comentează add

"Frontierele inteligente" sunt un răspuns la cererea şefilor de stat europeni de a îmbunătăţi felul în care sunt gestionate graniţele Europei, prin folosirea noilor tehnologii.

UE va avea "frontiere inteligente"

luminita-apostol

Foto: arhivă Reuters.

Comisia Europeană propune un pachet de măsuri care va contribui la sporirea siguranţei la frontierele externe ale uniunii, dar şi la simplificarea modalităţilor de trecere pentru străinii care vor sa călătoreasca sau să muncească în spaţiul comunitar.

Pachetul numit "frontiere inteligente" este un răspuns la cererea din 2011 a şefilor de stat şi de guvern europeni de a îmbunătăţi felul în care sunt gestionate graniţele Europei, prin folosirea noilor tehnologii.

Pachetul de măsuri are două componente: un program de înregistrare a călătorilor şi un sistem de intrare şi ieşire, prin care autorităţile naţionale vor fi avertizate, atunci când va expira durata de şedere permisă de viza pe care o are un cetăţean străin.

Comisarul pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a explicat beneficiile pentru Europa ale noilor măsuri. 

"Deschiderea este cuvântul cheie pentru a face Uniunea Europeană o destinaţie atractivă şi este crucial dacă privim beneficiile pentru economia noastră. Conform datelor Eurostat, cetăţenii străini care au călătorit în 2011 în interiorul uniunii au contribuit cu 271 de miliarde de euro la economia europeană, deci trebuie să facem ca intrarea pe teritoriul uniunii să fie simplă pentru călători, turişti, oameni de afaceri, cercetători şi studenţi, simplă şi atractivă" a mai spus Cecilia Malmstrom. 

Comisarul pentru afaceri interne a apreciat că sistemele actuale de verificare a cetăţenilor străini care intră pe teritoriul uniunii sunt greoaie şi nu ar mai putea face faţă fluxului tot mai mare de călători, care intră sau ies din Uniunea Europeană, al căror număr se aşteaptă să crească doar la nivelul frontierelor aeriane cu 80%, adică de la 400 de milioane în 2009 la peste 700 de milioane în 2030.
 


Etichete Comisarul pentru afaceri interneCecilia MalmstromfrontiereUEtehnologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live